Gebruiksaanwijzing voor je geurkaars

Gebruiksaanwijzing voor je geurkaars

De uitleg voor het correct branden van je geurkaars. Een geurkaars branden is eigenlijk wel eenvoudig, maar bij verkeerd gebruik zul je er niet zoveel plezier van hebben. Gelukkig is het eenvoudig door het volgen van de juiste kaarsenverzorging en veiligheidsrichtlijnen. Door op de juiste manier met je geurkaars om te gaan verleng de levensduur van je favoriete geurkaars, voorkom lelijke roetvorming en tunnelvorming (het ingraven van de vlam in de was en zo een tunnel maken waarbij veel wax aan de rand van de pot blijft zitten). Vanaf nu brand je geurkaarsen als een pro en dat doe je door deze eenvoudige tips te volgen:

Voor je een geurkaars aansteekt, knip je altijd de lont af. Ook als je een nieuwe kaars aansteekt. Een gebrande of niet eerder gebrande lont is altijd te lang, dit geeft tijdens het branden problemen. Zorg ook altijd dat je alle lont restjes en ander vuil van de kaars haalt voor je de lont aansteekt. De lont restjes en ander vuil zullen onderin de was samenkomen en kunnen later voor een rare manier van branden van de vlam zorgen.

Doe dit ALTIJD voor je een kaars aansteekt!

Gebruiksaanwijzing voor je geurkaars​

De brandtips voor je geurkaars!

Volg onderstaande brandtips uit deze Gebruiksaanwijzing voor je geurkaars voor een optimaal gebruik van je geurkaars.

  • Knip het lont af tot een lengte van minder dan een halve cm, hier kun je eventueel speciale wick trimmers voor gebruiken (Een lont die te lang is of scheef staat, zal ongelijkmatige branden en roetvorming veroorzaken).
  • Verwijder de lont resten en ander vuil (dit kan ervoor zorgen dat de vlam onverwachts oplaait omdat er opeens meer voeding voor de vlam is dan waar de kaars voor is ontworpen).
  •  Heb je aan bovenstaande punten voldaan, dan kun je de geurkaars aansteken.
  • Zeker als je de geurkaars de eerste keer aansteekt (maar ook de andere keren) moet je er voor zorgen dat je de geurkaars niet te kort laat branden. (Dit is wanneer het kaarsoppervlakte nog niet helemaal van rand tot rand gesmolten is. Heb je eenmaal een randje in je geurkaars dan zal de vlam zal zich bij de keren erna in gaan graven en krijg je een soort tunnel rond de vlam. Dit kost je branduren en dat is zonde)
  • Laat de geurkaars niet te lang branden. (bij te lang laten branden zal de geurkaars teveel was opbranden en wordt de lont te lang en vormt er vaak een soort van paddenstoel op het lontje, hierdoor krijg je veel walm en roetvorming).
    De perfecte tijd om een geurkaars te laten branden is lastig te noemen, iedere kaars is anders. Maar een handigheidje is dat wanneer de geurkaars van rand tot rand gesmolten is, pas dan kun je de geurkaars uitdoen.
  • Na het doven van de geurkaars laat je de was voldoende afkoelen, voor je de geurkaars weer aansteekt. (als de was voldoende tijd krijgt om weer te stollen zul je merken dat de kaars in totaal veel langer zal branden dan wanneer je de kaars steeds te snel weer aansteekt.)
  • Zorg dat de geurkaars op een rustige plek staat. (bij veel wind /  tocht zal de vlam heel onrustig branden, hierdoor zal de vlam gaan walmen en zal de vlam de was minder goed kunnen laten smelten en krijg je een tunneleffect omdat de kaars te lang nodig heeft om de was goed te verwarmen).
  • Gebruik je de geurkaars voor een langere periode niet, berg deze dan goed op (Bewaar de geurkaars op een koele, droge plek met het deksel erop. Voordeel is dat de was niet vies wordt en dat de geur er langer in zal blijven. Bij goede geurkaarsen kunnen ze 6 tot 12 maanden hun geur behouden, afhankelijk van de geur).

Als je je houdt aan bovenstaande tips dan zul je een paar voordelen merken aan de geurkaars. Zo zul je namelijk door het trimmen van de lont merken dat de levensduur van de kaars verlengd wordt. Zorg je dat de was voldoende tijd krijgt om te stollen dan zul je merken dat de geurkaarsen tot wel  25 % langer zullen branden ten opzichte van de brandtijd van de geurkaars waarbij deze tips niet worden gevolgd.

Met deze gebruiksaanwijzing voor je geurkaars zul je een optimaal gebruik maken van je favoriete geurkaars. Geniet van je geurkaars! Ben je opzoek naar goede geurkaarsen of zoek je meer de luxe geurkaarsen? Bekijk hier de geurkaarsen van merken die wij aanraden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven